Depresia e un ritual. O afirmaţie care pare dura la prima vedere şi greu de acceptat. Si totuşi îţi prezint argumente.
Nu poţi să ai o emoţie pur şi simplu. Trebuie să faci ceva pentru asta.
Să luăm în calcul afirmaţia: Sunt deprimată!
Scuză-mă te rog, pot să vin cu o completare? Ceea ce vrei să spui e că acum practici ritualul numit depresie, nu? Emoţiile nu înseamnă identitate. Prezenţele emoţii nu te fac să te simţi aşa cum vrei. Depresia este legată de repetitivitatea gândurilor toxice, aşa că dacă credeai că ai probleme de natură psihică, te-ai înşelat. Antidepresive? Ce folos?
Tratamentul e la îndemâna ta şi tine de controlul gândirii. Care sunt tiparele gândirii care te definesc? Care e percepţia ta asupra vieţii?
În secolul în care trăim te confrunţi din ce în ce mai des cu anxietate şi depresie. De câte ori ai scris la sfârşitul zilei despre ce ai simţit într-o zi?
Îţi spun, e magie în scris, mai ales dacă ţi-e teamă să îţi pui pe tavă simţămintele.
Cei care suferă de anxietate în general se confruntă cu depresia. Momentele în care simţi că mintea îţi e copleşită, te umpli cu gânduri înspăimântătoare, palpitaţii, ameţeala confuzie sunt terifiante.
Te simţi atât de obosită. Nu ai poftă de mâncare. Plângi. Te întâlneşti cu schimbări de greutate şi dificultăţi în concentrare şi somn. Probabil, crezi că tu eşti singură victimă, însă nu eşti.
La un moment sau altul toate avem probleme cu depresia. Sperăm că medicamentele ne pot scoate din acest labirint de durere însă de multe ori ele nu ai nici un sens.
Depresia nu are vârsta, indiferent că ai 17 ani sau 80, meriţi să te tratezi. Ca orice emoţie depresia şi anxietatea reprezintă efectul modului în care percepi lumea.
O dată cu modificarea comportamentului poţi să-ţi modifici modul de gândire. Tratamentul pe termen lung nu implică medicamentele.
Anumite personalităţi sunt predispuse depresiilor. Acordă maximă atenţie următoarelor trăsături. Chiar dacă suferi sau nu de depresie, cu toţii ştim, că e mai simplu să previi decât să combaţi.
Dacă eşti perfecţionista, ai tendinţa să exagerezi, eşti negativistă, ipohondra, e în regulă, poţi să admiţi acum. Nu ne aude nimeni, eu te înţeleg, nu e vina ta, sunt până la urma ideile inoculate în mintea ta, viruşi pe care i-ai prins în drumul tău prin viaţă. Ce nu admit însă, este stagnarea ta chiar şi după conştientizarea acestor lucruri. Eu ştiu care e potenţialul tău, pentru că am trăit aceasta resuscitare.
Primul salt pe care e necesar să-l faci este cel de la negativism la creativ. Potenţialul tău este enorm. Am fost acolo, prinsă în capcana depresiei şi astăzi îţi ofer soluţii pentru a o combate. Tu alegi ce vrei face cu aceste informaţii.
Cele mai mari temeri ale depresivilor
Mi-e teamă că am să mor
Mi-e teamă că o să-mi pierd minţile
Mi-e teamă că mă voi face de ruşine
Mi-e teamă că cineva va afla, mă va vedea şi sunt înspăimântată
Mi-e ruşine pentru mine şi mi-e ruşine pentru ceilalţi
Dacă aceste gânduri îţi populează mintea, ştiu exact ce simţi. Pierderea certitudinii este cea mai mare problemă a ta. Tragi cu dinţii să păstrezi controlul pentru că altfel lumea ta se zguduie.
Vrei să ai control asupra vieţii trăite
Vrei să ai control asupra celorlalţi, vrei să ai control asupra modului în care arăţi, a modului în care te simţi. Draga mea, adevăratul control vine din autocontrol şi încrederea pe care o ai în propria persoană. Dacă eşti negativistă, foarte bine, căci vei avea progrese majore. Sistemul şcolar nu s-a ocupat de aceste lucruri, nu te-a învăţat cum să faci faţă stresului vieţii. E normal să nu ştii cum să înfrunţi spirala stresului şi sa te simţi copleşită.
Ne e din ce în ce mai teamă să vorbim despre ce simţim, despre ce gândim pentru că ne temem de ce se va crede despre noi.
Îţi întind mâna mea, şi te sprijin pe acest drum. Hai să facem un inventor al atitudinii.
Inventarul atitudinii
Ai aşteptări realiste de la tine şi de la ceilalţi?
Eşti perfecţionista?
Eşti o victimă care joacă jocul vinei?
Te simţi vinovată când trebuie să spui nu?
S-ar putea ca anxietatea să fie una din emoţiile care te copleşesc sau poate chiar depresia.
Ţi-e inconfortabil să vorbeşti cu ceilalţi, ştiu, însă aici nu ne aude nimeni.
Poate că te-ai izolat de restul lumii însă nu te izola de cuvintele mele. Te poţi simţi tristă, izolată, poţi simţi că nu aparţii de restul lumii e în regulă. Dincolo de realitatea aceasta care pare înfiorătoare, eu te iubesc indiferent ce ai face. E momentul să laşi garda jos şi să fii onestă faţă de mine, pentru că eu nu sunt decât proiecţia propriei tale persoane.
Şi eu ştiu cum e să îţi lipsească stima de sine, certitudinea, ştiu cum e să nu te simţi valoroasă şiş a îţi doreşti să nu se creadă ceva rau despre tine.
Ştiu cât de mult îţi doreşti să te simţi confortabil cu tine. Te obsedează gândurile, îndoielile.
Ştii ce mai ştiu? Că eşti o actriţă extraordinară. Presiunea ins aţe doboară şi fie că îţi place sau nu trebuie să scoţi această presiune la iveală. Acum poate că o vezi că pe o deficientă şi că oamenii vor crede că ai problem psihologice dar lasă-mă să-ţi spun un lucru.
Preconcepţiile despre bolile mintale, etichetele nu-şi au rostul în cazul tău. Eu ştiu că eşti mai mult decât femeia care se lăsă pusă la zid de aceste prejudecăţi,. În plus depresia este o boală a sufletului, nu are nimic de a face cu bolile mentale.
Când te vei deschide şi vei vorbi despre ceea ce simţi ai să fii surprinsă că alţii rezonează cu tine.
Cât ai de gând să te mai ascunzi? Vrei să ajungi la urgenta înainte să fii cine eşti cu adevărat? Oamenii care merită să rămână în viaţa ta, se vor tria, pentru că ei o vor prefera pe femeia adevărată, autentică nu pe cea pe care o afişezi în lume, ascunsă după zeci de măşti.
6 paşi pentru a opri panică
Anxietatea şi depresia apar ca stări de spirit insotite adesea de simptome ale corpului.
Răspunsul de adrenalină apare atunci când noi percepem un pericol. Corpul tău reacţionează la pericole sau mai bine zis la ce percepe a fi un pericol.
Stresul poate fi intern sau extern. Ai un motiv să te panichezi când pericolul e real, însă dacă te gândeşti că pericolul poate apărea nu adopţi cea mai bună strategie.
În moment de anxietate tehnicile de dialog intern m-au ajutat mereu. Am observat că poţi alege dialogul care te împuterniceşte în loc de cel care te conduce spre panica şi anxietate.
Nimeni nu moare de la anxietate. Dacă gândeşti că spitalul e un loc sigur pentru tine, gândeşte-te dacă nu cumva este pentru că aşa îl percepi tu. Am descoperit că atâta vreme cât te concentrezi pe cum să treci peste o anumită situaţie în loc să te concentrezi asupra motivului pentru care se întâmplă, emoţiile se schimbă vizibil.
Îţi împărtăşesc 6 paşi pe care îi poţi urma atunci când eşti cuprinsă de anxietate şi panică. I-am urmat şi eu şi au avut efecte miraculoase. Nu spun că e necesar să avem aceeaşi strategie însă nu te costă nimic să încerci.
- Recunoaşte că te simţi anxioasa, accepta sentimentele pe care le ai
- Dă-ţi voie să te simţi anxioasa
- Respira pentru 60 de secunde numărând în gând
- Foloseşte dialogul pozitiv. Va trece. Totul este sub control, nu mă va răni. E doar anxietate.
- Menţine-te ocupată. Foloseşte această energie pentru a face ceva. Nu sta. Aleargă, plimbă-te, distrage-te de la ce simţi.
- Foloseşte umorul în modul în care te simţi. Încearcă să-ţi dai seama ace te deranjează. Nu e mare lucru. Poate e un conflict cu care nu vrei să te confrunţi, un gând înspăimântător sau poate e programul de televiziune la care te-ai uitat aseară. Râzi de cât de periculos ţi se pot părea la un moment dat aceste lucruri simple.
E nevoie de timp şi practică însă singura modalitate prin care poţi opri panica şi anxietatea este să le experimentezi şi vei vedea că nu au puterea să-ţi facă rău. Nu e nevoie să fugi. Eşti într-un loc sigur.
Daca vrei sa descarci cele 2 materiale gratuite scrise de mine: Arta Feminina a dragostei-Ingrediente si otravuri si Cum sa-l pastrez langa mine( un material despre nevoile individuale ) intra pe www.artafeminina.ro